hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Winds of War

Het conflict tussen Iran en Israël is heel actueel. Niet lang geleden stuurde Iran vanaf de T4-basis in Syrië een met explosieven gevulde drone die zuidwaarts van Syrië naar Jordanië vloog, en vervolgens westwaarts naar Israël, waarbij hij de grens passeerde nabij de stad Beit Shean. Daar werd het onderschept door de Israëlische luchtmacht voordat het schade aanrichtte.

Vervolgens nam Israël op April 9 2018 wraak door de T4-vliegbasis in Syrië te vernietigen, waarbij zeven Iraanse militairen zijn gedood.

28 april 2018, vernietigde Israël meer dan 200 ballistische raketten op de grond in een Iraans bemande raketopslagbasis.

30 april 2018 onthulde premier Netanyahu dat de Mossad succes heeft geboekt door  Iran’s topgeheime atoom archief in Teheran binnen te dringen en overtuigend bewijs te leveren over hun nucleaire plannen.

Iran bedreigt ons nu met vergelding en vernietiging.

Komt er oorlog?

Het Joodse volk heeft het eeuwenoude wapen waarbij alle vijanden ten onder zijn gegaan namelijk het aloude emoena, het simpele vertrouwen op G’d.

Volgens Rabbijn Shalom Arush, “Emoena heeft de kracht om een ​​ballistische raket te neutraliseren.” Dat is waar de echte oorlog is. Zijn de woorden van Rabbi Arush fantasie zoals Disney fantasie land? De Torah zegt dat het zeker geen fantasie is. Want ieder die zichzelf in emoena versterkt, voegt een grote afschrikwekkende energie toe.

Iran zal bang zijn om aan te vallen, niet alleen vanwege de fenomenale actie van de Mossad in Teheran, maar ook vanwege wat de Torah zegt in  Dwariem (Deuteronomium)  28:10 zegt- “En de volkeren van de wereld zullen zien dat de Naam van Hasjem (G’d) op u is en zij zullen je vrezen.

Tirannen leren nooit. In elke generatie staat er een nieuwe Haman op uit het zaad van Amalek die ernaar streeft om  alle Joden te vernietigen.” (Esther 3:13).

Onze wijzen van de Talmoed, met hun goddelijk geïnspireerde wijsheid, vertellen ons dat dit het patroon zal zijn van het Joodse volk tot de komst van Masjieach.

De Ayatollahs zijn historisch onwetend. Hebben ze nooit gekeken naar wat er gebeurde met Hitler, met Sadam Hussein en met elke andere tiran die het idee koesterde om het Joodse volk te vernietigen? De tirannen zijn allemaal verdwenen en wij zijn er nog steeds. De Talmoed beschrijft in detail de dwaasheid van alle tirannen sinds Antiochus en Haman. Ze lijken op de grote golven die langs de kust slaan en dan verdwijnen.

De Maharsha schrijft: “Het Joodse volk wordt telkens bijna in ballingschap verbrand en plotseling verdwijnt de grote vijand. Op dezelfde manier verdwijnt het probleem dat het bestaan ​​van Israël bedreigt alsof het nooit heeft bestaan.

De tzaddikim (rechtvaardigen) zijn symbolisch voor de kustlijn en ze redden de generatie. “Dit verklaart de ayatollahs en hun bedreigingen. Dus waar is de troost?  Rava  Bar-Chana zegt dat geen enkele tiran iets leert van zijn voorganger. Iran zal vallen en dan komt er een andere tiran aan de macht. De troost is dat Emoena voor eens en voor altijd alle tirannen zal overwinnen. Het goede nieuws is dat emoena zich als een lopend vuurtje verspreidt.

Zoals Rebbe Nachman Breslav zegt, de kracht van  emoena zal leiden tot de komst van de  Masjieach. Wacht maar af.

Natuurlijk moeten wij ons zo goed mogelijk voorbereiden om ons te verdedigen, maar het sterken in emoena is het belangrijkste onderdeel van de verdediging tegen onze vijanden.

Bron: (Deels) Lazer Beams

Over de schrijver

Reply