hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookTwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookTwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookTwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookTwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookTwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 3)

Waarom is er steeds opnieuw iets nieuws nodig voor de klinieken?

Jad Ezra’s klinieken zijn open van zondag tot en met donderdag van 08.30 – 19.30 uur en vrijdag van 08.30 – 12.00 uur. Jad Ezra heeft twee klinieken een kliniek met in Sorotskin street met drie tandartsunits en in de Bajit Vegan buurt twee tandartsunits. Er werken twaalf tandartsen in Jad Ezra die verschillende diensten werken.

Door het intensieve gebruik van de apparatuur is de slijtage enorm. Een klein voorbeeld voor elke unit hebben wij een hoge snelheid boor nodig dat zijn er al zes maar door het intensieve gebruik moeten deze elke gemiddeld drie maanden worden vervangen.

De onkosten zijn hoog. Het bijzondere van Jad Ezra is de prachtige filosofie dat de basis is van de organisatie. Het gaat niet om de klinieken en hoeveel patiënten daar geholpen worden. Het centrale element is de chessed de liefdadigheid die centraal staat. De meeste tandartsen komen met deze filosofie in aanraking als ze bij Jad Ezra komen werken, want daar wordt tijdens hun werk verwacht dat ze chessed in de praktijk brengen. Het gevolg hiervan is dat ook de tandartsen enorm gemotiveerd worden om chessed overal toe te passen en jaren en jarenlang bij Jad Ezra blijven werken.

Zij hebben op eigen initiatief een filmpje gemaakt om duidelijk te maken hoe de Jad Ezra klinieken werken en wat zij nodig hebben.

Trefwoorden:

Over de schrijver

Reply