hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Jeruzalem Oh Jeruzalem

President Trump heeft aangekondigd dat de Verenigde Staten Jeruzalem erkent als de hoofdstad van Israel. Jarenlang waren de Amerikanen heel voorzichtig met  zulke uitlatingen omdat het veel geweld tot gevolg kan hebben.

De status van Jeruzalem is een groot struikelblok in het Israëlisch-Palestijns conflict. De palestijnen hebben ‘drie dagen van woede’ aangekondigd als protest tegen de aankondiging van president Trump.

Voor het Joodse volk is Jeruzalem de hoofdstad van Israël en dat is het al 3000 jaar, dus dat zal niet meer veranderen. Ook al zegt de Arabische wereld, Europa, Iran en vele anderen wat anders. Het laat de Joden koud.

Het probleem is niet de aankondiging van president Trump om Jeruzalem als Israëls hoofdstad te zien. Het probleem is Iran.

Iran, bewapend door Noord Korea, is inmiddels gelegerd aan de grens van Israël en vormt hiermee een bedreiging voor de Joodse staat.

Maar zoals Ernst Lissauer in zijn artikel schrijft:

Oorlog

Ja, er komt oorlog. Maar niet vanwege een technocratische pragmaticus als Donald Trump en zijn beleid. Ook niet vanwege het benoemen van de feiten over de status van Jeruzalem. Evenmin door rellende Palestijnen daar en hier. Een oorlog tegen Iran en haar proxi’s zal gevoerd worden door het soennitisch -Joodse verbond met steun van de VS tegen de shiïtische expansiedrift van de Ayatollahs.

Riemen vast, daar gaan we. Weer worden Joden gedwongen tot wat ze het meest haten: oorlog.

 

Over de schrijver

Eén reactie

  1. Anne Beantwoorden

Reply