hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Interessante tijden – de vissen

Een zwerm van grote giftige kwallen zijn plotseling voor de kust van Israël verschenen. Dit vreemde bericht komt een week na een ander vreemd bericht over haaien die zich ook voor de kust van Israël verzameld hebben.

Het Israëlische nieuws meldde dat het fenomeen van de zwerm haaien  naar een profetie in Ezechiël verwijzen naar bizarre gedrag van vissen en andere dieren voor de oorlog van Gog en Magog. Deze week lijkt het kwal fenomeen dit te benadrukken dat de profetie inderdaad een realiteit is geworden.

“Op die dag zal er een grote schok zijn en het land van Israël; zodat de vissen van de zee en de vogels in de lucht en de beesten op het veld en alle op de grond kruipende dieren en alle mensen op aarde zullen beven in Mijn aanwezigheid”. Ezechiël 38:20

De kwallen bij de stranden van Tel Aviv zijn heel groot en wegen wel 10 kilo. Hun steek is giftig en pijnlijk. 

De kwallen zwermen bij de stranden van Tel Aviv en Haifa zijn buitengewoon groot. Hun steek is giftig en pijnlijk. Hoewel Israël regelmatig bezocht wordt door zwermen kwallen, past het niet in het gedragspatroon van de kwallen want die zijn er pas als het warm weer is, terwijl het nu juist extreem koud is in Israël, volgens de wetenschappers.

Toen dit nieuws ter ore kwam van rabbijn Yosef Berger zei hij dat dit fenomeen overeenkomt met de tien plagen in het oude Egypte. De plagen kwamen in Egypte om de leider Farao een boodschap te geven.

“De Farao en de Egyptenaren erkenden God niet” zegt rabbijn Berger “Zij geloofden dat alle macht aan hen was en dat zij Gods will konden negeren”.

Israël heeft een speciale taak als de tegenwoordiger van God in de wereld. De tien plagen van het oude Egypte zijn in onze nog even actueel want de wereld is druk bezig met het recht aan het Joodse volk over het land Israël te ontzeggen”, zegt rabbijn Berger.

“Het doel van Israël in de wereld van vandaag, net zoals het was in de uittocht uit Egypte, is Gods koningschap te tonen aan de volkeren  van de wereld”, zegt hij.

“Al deze ongewone fenomenen, uit de diepte van de zee, de kwallen en haaien, zijn net als de plagen. God gebruikt Israël om een ​​boodschap aan de wereld en haar leiders te sturen. Dat God nog steeds aanwezig is en de Meester en Koning is en alles naar Zijn Wil regelt.”

Rabbijn Berger merkte op het fenomeen van de kwallen samenvalt met het  lezen van de Thora, die de Tien Plagen beschrijft. Het gedeelte wordt deze week gelezen door alle Joden over de hele wereld in het kader van de jaarlijkse cyclus van de Thora.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4912340,00.html

Het verslag over de recente ongewone gebeurtenissen zal worden vervolgd.

 

Over de schrijver

2 reacties

  1. Anja den Hollander Beantwoorden
  2. Joyce de Jongh Beantwoorden

Reply