17 huizen in Neve Tzuf volledig verbrand – wij gaan helpen

Wat is Neve Tzuf (Halamish)?

Opgericht in 1977. Bevolking: 240 gezinnen. Datum van oprichting: november 1977. Afstand van Jeruzalem en Tel Aviv: 45 minuten. Ligging: Westbank:  In het hart van Dir Nizam bos en in de buurt van Halamish bos, gelegen op de Haramia Valley-Rantis weg. Hoogte: 578 meter boven de zeespiegel. Klimaat: Bergachtig. De werkgelegenheid in de gemeenschap: Onderwijs, timmerwerkplaats, architectuur, Neve Tzuf computers, filmbewerking. Voor de website van de gemeenschap, klik hier.

Wij gaan helpen. Ik heb contact opgenomen met de hulpverleners in Neve Tzuf. Ik hen gevraagd wat zij nodig hebben: en het antwoord was letterlijk alles, maar het meest dringend  hebben zij kachels, dekens, huisgerei, scheerapparaten en kleding nodig. 

Zo zag het er uit voor de ramp van de brand:

 

%d7%94%d7%95%d7%a8%d7%93

1455701563-3562

 

1455701578-8652

Zo ziet het er nu uit.

unnamed-1

 

unnamed-2

unnamed-3

unnamed-4

 Dus geef doe mee!! Wij leveren de spullen zo snel mogelijk. 

Nog een paar woorden over deze mooie gemeenschap:

Zij zijn daar begonnen met 40 gezinnen. De oprichting was in het kader van de Gush Emuniem beweging en zij hebben in die tijd twaalf nederzettingen tegelijk opgericht.

In het begin 1977 was er geen stromend water voor de families die er woonden. Er was een kraan op de binnenplaats waarvan alle bewoners gebruik moesten maken. In een later stadium werd water gebracht in het leger tankers maar de levensomstandigheden bleven moeilijk met één kamer voor elk gezinslid en een toilet voor meerdere gezinnen. Elektriciteit werd geleverd door een generator en een supermarkt werd beschouwd als een luxe. Dat was toen….

De omstandigheden waren moeilijk uiteindelijk werd er een vergadering bij elkaar geroepen om over hun toekomst te beslissen:

Het onderwerp op de agenda was: “Gaan we blijven of vertrekken? ‘Het was stil in de kamer en de spanning kon met een mes gesneden worden. Het besluit was: “Wij blijven, zeker blijven … want er is geen alternatief. ‘En het was op deze stevige fundamenten, dat de nederzetting werd gebouwd.

Bevolking: De oprichters zijn nu 50 jaar oud en er zijn veel jonge mensen bijgekomen. De meeste bewoners zijn Israëli’s, maar na verloop van tijd, hebben immigranten uit de diaspora zich ook in Neve Tzuf gevestigd.

De Neve Tzuf gemeenschap staat bekend om hun wederzijdse hulp en daden en vele het vele Chessed dat zij doen. Dit komt in een aantal manieren tot uiting, zoals renteloze leningen, gratis bijstand voor gezinnen na een geboorte of tijdens ziekte en steun aan de armen.  Een mooie plek om te wonen, prachtig opgebouwd in het hart van de Joodse staat.

Zij hebben nu onze hulp nodig om hun prachtige plek weer op te bouwen.

 

Over de schrijver

Reply