hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Eindelijk goedkopere eitjes in Israël

De Israëlische gebakken eitjes zullen binnenkort goedkoper worden, de ministeries van Financiën en Landbouw geven nieuwe richtlijnen zodat de prijs van eieren en zuivelproducten in heel Israël verlaagd zullen worden.הורד

Zuivel en eieren zijn produkten die onder de prijscontrole van de overheid zullen vallen en deze worden beschouwd als een belangrijke indicator van kosten in het levensonderhoud. Na de massale sociale protesten in 2011, die werden veroorzaakt door de duurte van de smeerkaas (cottage cheese) dat door veel Israëliers dagelijks wordt gegeten.

Met de nieuwe richtlijnen zal de prijs van een aantal zuivelproducten dalen met 3,02%. Een liter melk kost € 1,15 (5 shekel). In Nederland ter vergelijking kost een pak melk van 1 liter € 0,97.

Voor € 2,90 (NIS 12,60) zal de consument in staat zijn om 250 gram boter te kopen. Terwijl in Nederland je een pak heerlijke roomboter van 250 gram voor € 1,45 kan kopen.
(Zucht…) En dit zijn de nieuwe richtlijnen voor goedkopere prijzen van de basisprodukten.

Een vertegenwoordiger van het Ministerie van Landbouw vermeldde dat de goedkopere prijzen het gevolg zijn van lagere productiekosten bij zuivelfabrieken en kippenhokken in het hele land en goedkoper vervoer.

Volgens het ministerie is dit een belangrijke stap om de zwakkere segmenten van de samenleving te helpen.

Ik zou zeggen een stap in de goede richting!!! Intussen zullen we gewoon doorgaan met de armoede bestrijding van Jad Ezra, want dat is helaas nog broodnodig.
shoko

Over de schrijver

Reply