Eindelijk goedkopere eitjes in Israël

De Israëlische gebakken eitjes zullen binnenkort goedkoper worden, de ministeries van Financiën en Landbouw geven nieuwe richtlijnen zodat de prijs van eieren en zuivelproducten in heel Israël verlaagd zullen worden.הורד

Zuivel en eieren zijn produkten die onder de prijscontrole van de overheid zullen vallen en deze worden beschouwd als een belangrijke indicator van kosten in het levensonderhoud. Na de massale sociale protesten in 2011, die werden veroorzaakt door de duurte van de smeerkaas (cottage cheese) dat door veel Israëliers dagelijks wordt gegeten.

Met de nieuwe richtlijnen zal de prijs van een aantal zuivelproducten dalen met 3,02%. Een liter melk kost € 1,15 (5 shekel). In Nederland ter vergelijking kost een pak melk van 1 liter € 0,97.

Voor € 2,90 (NIS 12,60) zal de consument in staat zijn om 250 gram boter te kopen. Terwijl in Nederland je een pak heerlijke roomboter van 250 gram voor € 1,45 kan kopen.
(Zucht…) En dit zijn de nieuwe richtlijnen voor goedkopere prijzen van de basisprodukten.

Een vertegenwoordiger van het Ministerie van Landbouw vermeldde dat de goedkopere prijzen het gevolg zijn van lagere productiekosten bij zuivelfabrieken en kippenhokken in het hele land en goedkoper vervoer.

Volgens het ministerie is dit een belangrijke stap om de zwakkere segmenten van de samenleving te helpen.

Ik zou zeggen een stap in de goede richting!!! Intussen zullen we gewoon doorgaan met de armoede bestrijding van Jad Ezra, want dat is helaas nog broodnodig.
shoko

Over de schrijver

Reply