hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Het vloeken van een ander staat bijna gelijk aan zelfmoord

 

Koning Salomo zei: וְהָאֱלֹהִים, יְבַקֵּשׁ אֶת-נִרְדָּף G’d zoekt de achtervolgden (Kohelet Prediker 3:15). Met andere woorden, zodra een persoon een ander opjaagt, dan neemt Hashem onmiddellijk de kant van de degene die wordt opgejaagd.

Deze wet is zelfs van toepassing als de achtervolger  een rechtvaardig mens is en de opgejaagde een slecht mens is.

De schade van een vloek komt meestal terug als een boemerang op het hoofd van degene die vloekt. Een vloek wordt daardoor een vloek omdat de vloek  terugkomt net zoals een boemerang.

De reden hiervoor is vanuit het joods perspectief:

Het gesproken woord – is als een zwaard – het heeft de macht om de hemelen of het hart van een ander te doordringen.

Dus, wanneer een vloek op een ander persoon gericht is, dan wordt het persoonlijk dossier van de dader in de hemel in alle detail onderzocht.

Bijna altijd bevat het dossier van de aanvaller (degene die vloekt) een groot aantal overtredingen die nog niet zijn opgelost. Als dat zo is dan had de dader geen recht om mondeling een aanval op zijn slachtoffer te openen en daarom zal hij streng gestraft worden.

Had de aanvaller niets gezegd dan zouden zijn zonden op de volgende Jom Kipoer worden vergeven.

Maar zodra zijn dossier wordt geopend, Midas Hadin (Hemelse Rechvaardigheid), gaat dan in beweging met snelle uitspraken betreffende degene die de vloek heeft uitgesproken.

Bron: http://lazerbrody.typepad.com/lazer_beams/concepts_in_judaism_/index.html

Over de schrijver

Reply