Gelukkig hebben wij Jad Ezra nog – onvermoeid gaan wij verder met de armoede bestrijding al meer dan 40 jaar !Kinderarmoede in Israel tot recordhoogte

Volgens een onderzoek van het OECD heeft Israël van alle ontwikkelde landen, percentueel het meeste armoede onder kinderen, op de voet gevolgd door Turkije en Mexico. De internationale non-gouvernementele organisatie OECD houdt zich wereldwijd bezig om regeringen te bewegen maatregelen te nemen die de economische en sociale welzijn van mensen verbeterd.

Van alle ontwikkelde landen scoren Noord-Europese landen het hoogst, met Denemarken op kop waar de armoede onder kinderen bijna 8 maal lager is dan in de Joodse staat. Spanje scoort binnen de Europese Unie het slechts gevolgd door Griekenland en Italië.

Voor insiders is het geen nieuws dat de economische situatie in Israël te wensen overlaat. Al jaren rijzen de prijzen van primaire levensbehoefte de pan uit. In 2011 vonden een van de grootste demonstraties plaats in de geschiedenis van Israël tegen de economische situatie. Het bracht honderdduizenden Israëli’s op de been uit protest tegen de lage lonen, hoge kosten voor levensmiddelen en torenhoge huurprijzen van woningen.

 

Bron: http://www.joods.nl/2016/01/kinderarmoede-in-israel-tot-recordhoogte/

Over de schrijver

Reply