nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Hulp aan daklozen

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinArmoede is in Israël een groot probleem. Een kwart van de Israëlische kinderen leeft onder de armoedegrens. In sommige gevallen kunnen mensen zelfs de kosten voor huisvesting niet meer betalen en worden zij dakloos. Veel van deze daklozen komen naar Jad Ezra voor hulp. Behalve dat Jad Ezra hen aan eten en onderdak helpt is het nog belangrijker dat Jad Ezra hen aan werk probeert, te helpen zodat deze mensen in de toekomst niet afhankelijk hoeven te zijn van de liefdadigheidsorganisaties. De mensen die voor rehabilitatie in aanmerking komen, worden in Jad Ezra’s rehabilitatieprogramma’s opgenomen voor zover er

Gezondheid en vreugde een waar verslag!

 

הורד (2)

Een bijzondere email die ik van een vriendin van mij heb ontvangen.

 

Lieve Lea,

Wat mijn gezondheid betreft vind ik dat er rare dingen gebeuren.

Om lang verhaal kort te maken.

6 weken geleden had ik beslissing genomen uit me zelf met medicijnen te stoppen.

Ik voelde me vaak zo slecht na  gebruik van.

Afgelopen donderdag hoorde ik van de specialist dat mijn uitslagen goed waren.

Ik snapte niks van.  Ik hoorde van hem dat mijn kaak door het gebruik van de medicijnen is gebroken.  De artsen kunnen er niks aan doen.

Met dat medicijn mocht ik stoppen maar een ander moest ik doorgaan. Ik heb de arts niet verteld dat ik met alle medicatie was gestopt.

 

Ik heb mijn voeding veranderd en ik gebruik veel van de natuurlijk antibiotica en natuurlijke ontsteking remmende producten.

Ik voel me nog steeds goed.

Volgens mijn specialist moet ik levens lang medicijnen gebruiken en zelfs antibiotica mijn hele leven.

Ik heb geen idee hoe gaat hij verklaren dat ik zonder gebruik van medicijnen al 6 weken goede bloed en urine uitslagen heb.

Misschien simpele raad van jou

WEES BLIJ ONDAKS ALLE OMSTANDIGHEIDEN

Dat wilde ik.je vertellen.

Ik hou graag contact met je,

Gr.

***Melding:  Het is zeker niet de bedoeling is om mensen  aan te raden  medicatie stop te zetten. Dit bericht gaat over het feit dat vreugde heel veel heling brengt.

Over de schrijver

Reply