De originele wijnen uit het Oude Israël zijn terug.

Recanati-Winery-MarawiDe Recanati wijnmakerij heeft de Marawi wijn de vorige maand gepresenteerd. Een witte wijn gemaakt van originele druivensoorten uit het oude Israël.

De onderzoekers, gebaseerd op Ariel University in de Westelijke Jordaanoever onder leiding van Dr. Elyashiv Drori, proberen al sinds 2011 de inheemse druivensoorten van Israël te onderzoeken in samenwerking met veld onderzoekers. Zij hebben de Marawi druif soorten, druifsoorten van het oude Israël kunnen indentificeren en nu voor het eerst na tweeduizend jaar is van deze druivesoort opnieuw wijn gemaakt.

De Israël Recanati Winery heeft deze oude druiven soort gekweekt en laten groeien,  nu zijn er bijna 2500 flessen Marawi wijn.

De meeste Israëlische wijnhuizen produceren wijn van Europese druivensoorten.

“Het is niet interessant om in Israël een chardonnay maken omdat chardonnay uit Californië komt,”  zei dr. Drori, de landbouw en de oenologie onderzoekscoördinator bij de Samaria en Jordanië Rift Center van Ariel University. “Als je wijn kunt maken in Israël van druiven die niet uit het buitenland komen dan heb je een unieke wijn die helemaal aansluit op de geschiedenis van Israël, dat is heel bijzonder”.158621909

Over de schrijver

Eén reactie

  1. Anja Den Hollander Beantwoorden

Reply