Zomer in het Midden-Oosten, een puinhoop

6a00d8345263cd69e201b7c7966b16970bDe zomer is er weer, in Israel zijn er in deze periode van het jaar veel bruiloften. Binnenkort begint de grote vakantie en velen zijn hun uitstapjes aan het regelen. Maar in het Midden-Oosten is het Jihad seizoen geopend, zelfs de gematigde Islamitische landen (zoals dat beschreven staat in de handleiding van politieke correctheid van de Amerikaanse regering) roepen op tot de heilige oorlog, Jihad en voor de strijd om Jeruzalem.

De meest recente oproep vanuit het gematigd Islamitisch land Turkije van de premier Tayyip Erdogan. Erdogan wordt beschouwd als  een ware vriend van de Amerikaanse president Obama.President Obama heeft gisteren aan de premier van de Palestijnse Autoriteit gezegd dat nadat de besprekingen met Iran voorbij zijn, hij meer zal zetten op Israel.

Erdogan heeft zoals vele anti-semieten in de geschiedenis gedaan hebben om stemmen te winnen “itbakh il yahud“, dood aan de Joden  geschreeuwd. Hiermee zet de Turkse regering zich op een lijn met de Palestijnse Autoriteit, de Soennietische rebellen, ISIS en de Hezbolla.

Ondanks het feit dat Hamas onderdeel zijn van de Soennieten ontvangen zij geld en wapens van Iran. ISIS, de Salafisten vecht tegen Iran en Hezbolla.Momenteel doet ISIS alles om de regering van Hamas omver te werpen, zie http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4663942,00.html 

Kortom het is een puinhoop, de enige gelijke noemer tussen alle Islamitische partijen is duidelijk – de gewapende strijd tegen Jeruzalem en de Westerse wereld.  

Volgens de heilige profeet Jechezkel (Ezechiël) zal dit hun einde zijn. Wat betreft het Joodse volk, wij zullen ons moeten versterken in Thora, Emoena (vertrouwen op God), Teshoewa (inkeer), wees bescheiden en Hashem zal ‘zorgen’ voor onze vijanden.

Over de schrijver

Reply