hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Zomer in het Midden-Oosten, een puinhoop

6a00d8345263cd69e201b7c7966b16970bDe zomer is er weer, in Israel zijn er in deze periode van het jaar veel bruiloften. Binnenkort begint de grote vakantie en velen zijn hun uitstapjes aan het regelen. Maar in het Midden-Oosten is het Jihad seizoen geopend, zelfs de gematigde Islamitische landen (zoals dat beschreven staat in de handleiding van politieke correctheid van de Amerikaanse regering) roepen op tot de heilige oorlog, Jihad en voor de strijd om Jeruzalem.

De meest recente oproep vanuit het gematigd Islamitisch land Turkije van de premier Tayyip Erdogan. Erdogan wordt beschouwd als  een ware vriend van de Amerikaanse president Obama.President Obama heeft gisteren aan de premier van de Palestijnse Autoriteit gezegd dat nadat de besprekingen met Iran voorbij zijn, hij meer zal zetten op Israel.

Erdogan heeft zoals vele anti-semieten in de geschiedenis gedaan hebben om stemmen te winnen “itbakh il yahud“, dood aan de Joden  geschreeuwd. Hiermee zet de Turkse regering zich op een lijn met de Palestijnse Autoriteit, de Soennietische rebellen, ISIS en de Hezbolla.

Ondanks het feit dat Hamas onderdeel zijn van de Soennieten ontvangen zij geld en wapens van Iran. ISIS, de Salafisten vecht tegen Iran en Hezbolla.Momenteel doet ISIS alles om de regering van Hamas omver te werpen, zie http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4663942,00.html 

Kortom het is een puinhoop, de enige gelijke noemer tussen alle Islamitische partijen is duidelijk – de gewapende strijd tegen Jeruzalem en de Westerse wereld.  

Volgens de heilige profeet Jechezkel (Ezechiël) zal dit hun einde zijn. Wat betreft het Joodse volk, wij zullen ons moeten versterken in Thora, Emoena (vertrouwen op God), Teshoewa (inkeer), wees bescheiden en Hashem zal ‘zorgen’ voor onze vijanden.

Over de schrijver

Reply