hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookTwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookTwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookTwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookTwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookTwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Sjemieta: Zeven belangrijke gebeurtenissen tot eind september:

shemitahGaat er iets groots gebeuren? Veel mensen zijn van mening dat de  tweede helft van dit jaar er belangrijke gebeurtenissen zullen plaatsvinden.

Amerika zal opnieuw troepen plaatsen in Oost-Europa.

Jade Helm  is een ongekend grote militaire oefening over heel de U.S.A.

De bloedmanen: de vierde bloedmaan die tijdens de Joodse feestdagen in September zal verschijnen.

Sjemieta: het einde van het Sjemieta jaar staat bekend voor een periode van grote gebeurtenissen.

En anderen zijn verontrust over de internationale politieke ontwikkelingen.

 

Naar mijn mening is de tweede helft van 2015  een samengaan van gebeurtenissen op het gebied van natuur, economie, politiek en spiritualiteit. Is deze samenloop van gebeurtenissen een begin van iets anders? Zal onze wereld grote veranderingen ondergaan? De tijd zal het leren.

De 7 belangrijke gebeurtenissen tegen eind september …

Eind juni / begin juli – De verwachting is dat het Amerikaans hooggerechtshof het homo huwelijk een grondwettelijk recht zal maken in alle 50 staten van Amerika. Er zijn er die denken dat dit een belangrijk keerpunt voor voor het Amerikaanse volk  zal zijn.

15 juli – 15 september – Amerika zal opnieuw troepen plaatsen in Oost-Europa.

Een “realistische militaire oefening” bekend als “Jade Helm” zal worden uitgevoerd door het Amerikaanse leger. Het Amerikaanse leger zal deelnemen aan deze oefening. De lijst van staten die bij deze oefeningen betrokken zullen worden Texas, Colorado, New Mexico, Arizona, Nevada, Utah, Californië, Mississippi en Florida.

28 juli – Op 28 mei, Reuters meldde dat de landen van de Europese Unie werden een termijn van twee maanden zijn gegeven uit te vaardigen “bail-in” wetgeving.

Nu is de vraag, wat is een bail-in? Dat is wanneer eigenaars en investeerders van banken verantwoordelijk worden gemaakt (i.e. moeten betalen) voor verliezen opgelopen door die bank. En dan hebben we het dus over… u en ik met een betaal en/of spaarrekening! Want u en ik zijn met ons geld op de bank tegenwoordig verantwoordelijk als investeerders voor diezelfde bank.  Elk land dat niet deelneemt in de “bail-in” wetgeving zal de Europese Commissie juridische stappen tegen hen ondernemen. Waarom zo’n haast? Een nieuwe financiële crisis op komst?

13 september – Dit is 29 Elloel op de joodse kalender – de laatste dag van de Sjemieta jaar. Velen zijn bezorgd over deze datum, omdat we gigantische beurs crashes hebben gezien op de laatste dag van de vorige twee Sjemieta cycli.

Op 17 september 2001 (dat Elloel 29 was op de joodse kalender), waren we getuige van een enorme beurs crisis in de geschiedenis. De Dow (daalde 684 punten)en de Europese beurzen zijn ingestort. Het duurde precies zeven jaar tot er een andere beurs crash op volgde.

Op 29 september 2008 (die ook 29 Elloel op de joodse kalender was), de Dow daalde met een verbazingwekkende 777 punten en zo ook de Europese beurzen. Opnieuw een  beursekrach.

Nu naderen we het einde van een Sjemieta jaar. Zal er een beurscrash op 13 september 2015 zijn? Nou, nee, want het valt op een zondag. Dus op die dag zal de beurs niet crashen. Maar zoals Jonathan Cahn heeft opgemerkt in zijn boek over Sjemieta, soms zijn de beurs crashes net voor het einde van het Sjemieta jaar en soms gebeurd het binnen een paar weken na het einde van de Sjemieta. We kijken niet naar een specifieke datum.

En dan hebben we het nog niet gehad over de bedreiging van Islam en een algehele boycot van Israel.

Masjieach tijden?

Over de schrijver

Reply