nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Hulp aan daklozen

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinArmoede is in Israël een groot probleem. Een kwart van de Israëlische kinderen leeft onder de armoedegrens. In sommige gevallen kunnen mensen zelfs de kosten voor huisvesting niet meer betalen en worden zij dakloos. Veel van deze daklozen komen naar Jad Ezra voor hulp. Behalve dat Jad Ezra hen aan eten en onderdak helpt is het nog belangrijker dat Jad Ezra hen aan werk probeert, te helpen zodat deze mensen in de toekomst niet afhankelijk hoeven te zijn van de liefdadigheidsorganisaties. De mensen die voor rehabilitatie in aanmerking komen, worden in Jad Ezra’s rehabilitatieprogramma’s opgenomen voor zover er

Uitslagen van de verkiezingen in Israel

images

De grote winnaar van de verkiezingen

Premier Netanjahoe deed vanochtend een oproep aan andere partijen om snel te werken aan een nieuwe coalitie om binnen twee of drie weken een nieuwe regering te vormen, onder hen Bayit Yehudi chef Naftali Bennett, Kulanu’s Moshe Kahlon, chef van Yisrael Avigdor Liberman, Shas leader Aryeh Deri en de vertegenwoordigers van United Torah Judaism, Yaakov Litzman en Moshe Gafni. Samen zouden zij een ruime meerderheid van ca. 70 zetels hebben.

10570297_10206302113902178_19430304355155211_n

Tegen alle peilingen in, lijkt Likoed en zijn premier, Benjamin Netanjahoe op een kletterende overwinning af te stevenen! Met op dit ogenblik 99 procent van de stemmen geteld, staat Likoed op een winst van 30 zetels (23,26%) tegenover rivaal Zionistische Unie met 24 zetels (18,73 %). De grootste verliezers zijn die de kiespeilingen hielden. Die gaven een overwinning van Zionistische Unie op Likoed met 26 tegen 22 zetels.

Van de 25 partijen die meededen tijdens deze verkiezingen, raakten er precies 10 over de kiesdrempel van 3,25 %. Grote verliezer lijkt Eli Yishai (ex-Shas) te zijn met zijn nieuwe partij Yahad, die niet over de kiesdrempel kwam.

De extreemlinkse partij Meretz met 4 zetels staat. Voorzitster van Meretz Zehava Gal-on is omwille van het povere resultaat van haar partij vanochtend afgetredenen geeft de leiding door aan parlementslid Tamar Zandberg.

Israël heeft opnieuw voor veiligheid en defensie gekozen. Dat moet voor ons, wij de pro-Israëlactivisten in het buitenland, eveneens het belangrijkste belang zijn. De democratie in Israël zal de binnenlandse problematiek verder wel zélf afhandelen. Daar hebben ze ons niet voor nodig.

http://www.votes20.gov.il/nationalresults

door Brabosh.com

 

Over de schrijver

Reply