hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookTwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookTwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookTwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookTwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookTwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Beschermde woonomgeving

Ohr Jerusalem beschikt over zeven appartementen in het centrum van Jeruzalem, hier vangt Jad Ezra mentaal zieke mensen op en helpt hen te rehabiliteren. Voor de meeste bewoners is het onmogelijk thuis bij hun familie te wonen en sommigen zijn nog onder behandeling in één van de psychiatrische inrichtingen.

De appartementen van Ohr Jerusalem

De appartementen van Ohr Jerusalem

Ieder van deze mensen is een unieke persoon en daarom wil Jad Ezra deze mensen elk op hun eigen manier en naar hun eigen behoeften helpen. Ohr Jerusalem biedt daarom een breed scala aan therapieën. Daarbij is de unieke aanpak van Jad Ezra dat door deze mensen in te zetten om anderen te helpen, heilzaam is voor henzelf.

Daarbij is de unieke aanpak van Jad Ezra dat door deze mensen in te zetten om anderen te helpen, heilzaam is voor henzelf.

De appartementen zijn gesitueerd in gewone flatgebouwen, de patiënten leren zo hun leven in te richten midden in de maatschappij met zelfdiscipline en maximale onafhankelijkheid.

Aan huis catering service
Gemiddeld worden er honderd maaltijden afgeleverd aan de familieleden van de mentaal zieken die in het Ohr Jerusalem rehabilitatieprogramma zijn opgenomen. Ohr Jerusalem doet er namelijk ook alles aan om de spanning van de nabije familie van de patiënten te verlichten, omdat de mentaal zieke vaak een zware belasting voor hen is.

» Een engelstalige website met meer informatie over de beschermde woonomgeving Ohr Jerusalem

Over de schrijver

Reply