nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Hulp aan daklozen

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinArmoede is in Israël een groot probleem. Een kwart van de Israëlische kinderen leeft onder de armoedegrens. In sommige gevallen kunnen mensen zelfs de kosten voor huisvesting niet meer betalen en worden zij dakloos. Veel van deze daklozen komen naar Jad Ezra voor hulp. Behalve dat Jad Ezra hen aan eten en onderdak helpt is het nog belangrijker dat Jad Ezra hen aan werk probeert, te helpen zodat deze mensen in de toekomst niet afhankelijk hoeven te zijn van de liefdadigheidsorganisaties. De mensen die voor rehabilitatie in aanmerking komen, worden in Jad Ezra’s rehabilitatieprogramma’s opgenomen voor zover er

Opmerkelijk: Hamasterroristen die in Gaza tegen het IDF vochten bleken zwaar gedrogeerd

www.babrosh.com
IDF-officieren die vochten in de Gazastrook en een aantal van de terroristen van HAMASen Islamitische Jihad arresteerden en ondervraagden, stelden vast dat een aantal van de Hamasleden zich nogal vreemd gedroegen.
Na afname van bloedtesten bleken ze duidelijk onder invloed van harddrugs te zitten. De terroristen bekenden dat ze,  vooraleer zich in de strijd te gooien, zich drogeerden “om hun angst voor de IDF-soldaten te onderdrukken.”
Het voordeel voor de IDF ondervragers was wel dat de militanten die onder drugs zaten, gemakkelijk te benaderen waren en vrij vlot en zonder de minste dwang alles bekenden wat ze wisten, tunnels en ingangen verklapten, wapenopslagplaatsen en verborgen raketlanceerders aanduidden enz.
Hamashandel in drugs
Sinds Hamas in 2006 werd verkozen en in de zomer van 2007 alleen aan da macht kwam in de Gazastrook, zijn de Gazanen het slachtoffer van de corruptie en repressie in de handen van hun islamistische bestuurders. Recent zijn verscheidene rapporten en getuigenissen opgedoken die bevestigen dat het bestuur van Hamas eveneens inhoudt de betrokkenheid en controle van Hamas in de drugshandel in Gaza.
Onlangs citeerde de prominente Egyptische krant al-Mesryoon de Egyptische schrijver en academicus Abdul Munim Saeed die vertelde dat Hamas de belangrijkste importeur en exporteur was van drugs in de Gazastrook. Egyptische bronnen bij de veiligheidsdienst vertelden aan de krant al-Dostory al-Asly dat Hamas tien procent belasting heft op opbrengsten van de tunnelsmokkelaars met inbegrip van de inkomsten uit de drugshandel.
Het Islamitische Persagentschap publiceerde tevens een rapport over de drugshandel van Hamas in Gaza. In het rapport, klaagden publieke figuren en intellectuelen in Gaza over het feit dat Hamas de drugsdealers reeds binnen de twee of drie dagen na hun arrestatie weer vrij lieten en de Hamas rechters “zich erg inschikkelijk toonden ten aanzien van drugsdealers” op een ogenblik dat Hamas zijn politieke opponenten achter de tralies gooide.
De plaag van Tramadol
Een dokter die onlangs Gaza bezocht en en die bereid was zijn verhaal te brengen op voorwaarde van anonimiteit, zei dat hij geloofde dat Hamas de drugshandel controleerde door het importeren en verhandelen van verdovende medicijnen, in het bijzonderTramadol, een pijn bestrijdend medicijn gelijkend op codeïne.
TramadolAlhoewel Tramadol in Gaza algemeen bekend is als Tramal en in Israël als Tramadex, worden de meeste dozen in Gaza (en ook op de West BANK) geëtiketteerd als Tramajack, wat de merknaam is waaronder het verdovend middel wordt verhandeld in Indië.
De arts zei hij een algemeen gebruik constateerde van dit medicijn bij militieleden van Hamas en dat vele Gazanen de drugs nemen als trooster en om weg te vluchten van hun dagelijkse lijden onder Hamas.
Volgens een programma van de Duitse televisiezender ARD zoumeer dan éénvijfde van de Gazanen Tramadol slikken. Om aan die publieke vraag te voldoen kan “enkel de regering een dergelijke reusachtige hoeveelheid Tramadol invoeren,” zei de arts. “Het kan niet anders of Hamas moet in deze kwestie wel rechtstreeks betrokken zijn.”
Trefwoorden:

Over de schrijver

Reply