Raketten vanuit Gaza op Israel

Het eenheidsakkoord tussen de terreurgroep Hamas en Mahmoud Abbas’ factie Al Fatah, lijkt van geen enkele invloed te zijn op de terreuractiviteiten van Hamas en het dozijn verwante islamistische terreurgroepen in de Gazastrook, met de Islamitische Jihad (PIJ) en de PFLP als de meest actieven.

Hamas had dat ook zo aangekondigd: de gewapende strijd tegen de Joodse staat primeert en gaat onverminderd door. Een handvol stromannen in de eenheidsregering van Mahmoud Abbas geeft hen in het Westen de schijn van legitimiteit en ‘onderhandelbereidheid’ en niets dat Hamas en Co belet om verder te doen waarvoor ze zijn opgericht in 1988: Israël vernietigen en zoveel mogelijk Joden doden.

De ontvoering van drie van onze zonen – waaronder twee minderjarigen – waar bijna vijf dagen later nog steeds geen nieuws is, heeft het IDF in een verhoogde staat van paraatheid gebracht. Bovendien werden ca. 150 Palestijnen opgepakt waaronder enkele Hamasleiders en tientallen van hun miltanten op de Westbank, waardoor de spanning blijft toenemen en een en ander dreigt spoedig te escaleren.

Wanneer Israël en haar Joodse bevolking het doelwit zijn van Palestijnse terreur en zelfmoordaanslagen, heeft dit om de gekende redenen maar zelden of geen nieuwswaarde in het Westen. Maar het is niet omdat dergelijk rampnieuws het Westen maar zelden bereikt, dat het geen nieuws is in Israël.

Palestijnse terreur escaleert
In de nacht van maandag op dinsdag heeft de Israëlische luchtmacht vier terreur nesten gebombardeerd kort nadat Palestijnse terroristen enkele raketten afvuurden vanuit de Strook. Volgens de woordvoerder van het IDF werd een wapenfabriek in het noorden van de Gazastrook vernietigd en twee wapenopslagplaatsen in centraal en in het zuidelijk deel van de Gazastrook. Eén van de afgevuurde qassams stortte neer in open veld nabij Ashkelon, afgelopen maandagavond. Eerder op maandag had Israëlische jachtbommenwerpers enkele terreurnesten bestookt in Gaza in antwoord op een raketaanval die zondagavond plaatsvond. De IAF (Israêlische luchtmacht) noteerde enkele directe voltreffers.

Op zondag hadden de Israëlische strijdkrachten een Iron Dome anti-raketten instalatie opgesteld net buiten de zuidelijk gelegen kuststad Ashdod, om aldus de stad beter te beschermen, nadat de Israëlische stad het afgelopen weekeinde in toenemende mate door de Gazaanse terroristen werd geviseerd.

Dat gebeurde enkele uren nadat de Israëlische luchtmacht enkele terroristensites had bestookt op zondag, als reactie op eerdere beschietingen die dag. Ashdod, een stad van ca. 200.000 inwoners werd in het verleden herhaaldelijk door Hamas en Co beschoten met raketten en mortiergranaten.

Eerder op zaterdag vuurden Palestijnse terroristen enkele raketten af  naar Ashkelon die gelukkig in open terrein vielen en verder geen lichamelijk gewonden of materiële schade veroorzaakten. Twee dagen voordien, op donderdag 12 juni, beschadigde een afgeschoten raket het wegdek van een weg in het gebied van Eshkol.

Eveneens op zondag, als deel van de veiligheidsprocedures naar aanleiding van de ontvoering van de drie Israëlische tieners, werden bij wijze van voorzorgsmaatregelen alle grensovergangen tussen de Gazastrook en Israël voor onbepaalde tijd gesloten.

door Brabosh.com

Over de schrijver

Reply