hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookTwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookTwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookTwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookTwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookTwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Raketten vanuit Gaza op Israel

Het eenheidsakkoord tussen de terreurgroep Hamas en Mahmoud Abbas’ factie Al Fatah, lijkt van geen enkele invloed te zijn op de terreuractiviteiten van Hamas en het dozijn verwante islamistische terreurgroepen in de Gazastrook, met de Islamitische Jihad (PIJ) en de PFLP als de meest actieven.

Hamas had dat ook zo aangekondigd: de gewapende strijd tegen de Joodse staat primeert en gaat onverminderd door. Een handvol stromannen in de eenheidsregering van Mahmoud Abbas geeft hen in het Westen de schijn van legitimiteit en ‘onderhandelbereidheid’ en niets dat Hamas en Co belet om verder te doen waarvoor ze zijn opgericht in 1988: Israël vernietigen en zoveel mogelijk Joden doden.

De ontvoering van drie van onze zonen – waaronder twee minderjarigen – waar bijna vijf dagen later nog steeds geen nieuws is, heeft het IDF in een verhoogde staat van paraatheid gebracht. Bovendien werden ca. 150 Palestijnen opgepakt waaronder enkele Hamasleiders en tientallen van hun miltanten op de Westbank, waardoor de spanning blijft toenemen en een en ander dreigt spoedig te escaleren.

Wanneer Israël en haar Joodse bevolking het doelwit zijn van Palestijnse terreur en zelfmoordaanslagen, heeft dit om de gekende redenen maar zelden of geen nieuwswaarde in het Westen. Maar het is niet omdat dergelijk rampnieuws het Westen maar zelden bereikt, dat het geen nieuws is in Israël.

Palestijnse terreur escaleert
In de nacht van maandag op dinsdag heeft de Israëlische luchtmacht vier terreur nesten gebombardeerd kort nadat Palestijnse terroristen enkele raketten afvuurden vanuit de Strook. Volgens de woordvoerder van het IDF werd een wapenfabriek in het noorden van de Gazastrook vernietigd en twee wapenopslagplaatsen in centraal en in het zuidelijk deel van de Gazastrook. Eén van de afgevuurde qassams stortte neer in open veld nabij Ashkelon, afgelopen maandagavond. Eerder op maandag had Israëlische jachtbommenwerpers enkele terreurnesten bestookt in Gaza in antwoord op een raketaanval die zondagavond plaatsvond. De IAF (Israêlische luchtmacht) noteerde enkele directe voltreffers.

Op zondag hadden de Israëlische strijdkrachten een Iron Dome anti-raketten instalatie opgesteld net buiten de zuidelijk gelegen kuststad Ashdod, om aldus de stad beter te beschermen, nadat de Israëlische stad het afgelopen weekeinde in toenemende mate door de Gazaanse terroristen werd geviseerd.

Dat gebeurde enkele uren nadat de Israëlische luchtmacht enkele terroristensites had bestookt op zondag, als reactie op eerdere beschietingen die dag. Ashdod, een stad van ca. 200.000 inwoners werd in het verleden herhaaldelijk door Hamas en Co beschoten met raketten en mortiergranaten.

Eerder op zaterdag vuurden Palestijnse terroristen enkele raketten af  naar Ashkelon die gelukkig in open terrein vielen en verder geen lichamelijk gewonden of materiële schade veroorzaakten. Twee dagen voordien, op donderdag 12 juni, beschadigde een afgeschoten raket het wegdek van een weg in het gebied van Eshkol.

Eveneens op zondag, als deel van de veiligheidsprocedures naar aanleiding van de ontvoering van de drie Israëlische tieners, werden bij wijze van voorzorgsmaatregelen alle grensovergangen tussen de Gazastrook en Israël voor onbepaalde tijd gesloten.

door Brabosh.com

Over de schrijver

Reply