hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookTwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookTwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookTwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookTwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookTwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Aanslag in Brussel, stenen gooien in Antwerpen, ontvoering in Israel – zolang we maar van het WK kunnen genieten

Ontvoerde Joden? Wat maakt het uit?

Een van de Israëlische jongens die vorige week ontvoerd werden op de West Bank heeft Nederlandse roots. De Nederlandse media besteden daar geen aandacht aan, beklaagt Brigitte Wielheesen in haar column.

‘Niet storen! Het WK is op televisie. Er is geen ruimte voor ander nieuws. Geen ruimte voor de drie Joodse studenten vermist op weg naar huis. Wat maakt het uit? Als een paar kolonisten drie Arabische tieners hadden ontvoerd, was het wereldnieuws en zou dit meer aandacht krijgen dan de Nederlandse overwinning op Spanje. De kolonisten zijn natuurlijk altijd de slechteriken en terrorisme door Palestijnen is geoorloofd.

Dat een van de jongens, de 16-jarige Naftaniel Frenkel Nederlandse roots heeft, interesseert de Nederlandse media niet. De Nederlandse pers weigert de tieners een gezicht te geven. In Jeruzalem, Tel Aviv, Londen en Amsterdam hebben duizenden Joden zondagavond gebeden voor de drie Joodse tieners. Wat maakt het uit? Op sociale media tonen ouders foto’s en filmpjes van hun tieners die een Van Persie slide maken. Belangrijk! Dat is wereldnieuws. De NOS maakte tussen neus en lip melding dat Palestijnen boos zijn dat het Israëlische leger in hun huizen zoekt naar drie ontvoerde tieners. En Nu.nl kopt dat er een Palestijn gedood is tijdens de zoektocht. Ja, dat is nieuws en past in de lijn van de anti-Israël nieuwsgaring.

Dat in 1916 de Engelsen zich in Palestina vestigden om democratie en wereldvrede in het Midden-Oosten te brengen en dat zij in 1948 maar al te blij waren dat hun taak, die gedoemd leek te mislukken, is overgenomen door de Joden wordt door de media buiten beschouwing gelaten als het om Israël gaat. Die Joden hebben van Israël een multiculturele samenleving gemaakt: de enige democratie in het Midden-Oosten, waar Israëlische Arabieren maar al te graag wonen. Ook dit wordt nooit gemeld door de pers.

Afgelopen weekend was ik aanwezig bij een Joods seminar in Beekbergen. Hier waren ruim vijftig Joodse jongeren aanwezig. Zij hebben gebeden voor de drie ontvoerde tieners, ze hebben gebeden voor vrede en dat de situatie in Israël niet zou escaleren.

http://www.jonet.nl/nieuws/ontvoerde-joden-wat-maakt-het-uit/1998

Trefwoorden:

Over de schrijver

2 reacties

  1. Henny Bruinsma -Huisman Beantwoorden
  2. Henny Bruinsma -Huisman Beantwoorden

Reply