nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Hulp aan daklozen

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinArmoede is in Israël een groot probleem. Een kwart van de Israëlische kinderen leeft onder de armoedegrens. In sommige gevallen kunnen mensen zelfs de kosten voor huisvesting niet meer betalen en worden zij dakloos. Veel van deze daklozen komen naar Jad Ezra voor hulp. Behalve dat Jad Ezra hen aan eten en onderdak helpt is het nog belangrijker dat Jad Ezra hen aan werk probeert, te helpen zodat deze mensen in de toekomst niet afhankelijk hoeven te zijn van de liefdadigheidsorganisaties. De mensen die voor rehabilitatie in aanmerking komen, worden in Jad Ezra’s rehabilitatieprogramma’s opgenomen voor zover er

Sneeuw, Kerry en de Engel Michaël

 הורד (3)

De sneeuw valt samen met het bezoek van  John Kerry – de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, aan Israël. Het is eigenlijk te vroeg in het seizoen voor de komst van sneeuw maar er is een reden dat de sneeuw samen met John Kerry arriveert. In grote delen van Amerika heeft men momenteel te maken met enorme sneeuwstormen die al voor grote schade hebben gezorgd.

Buiten Israël vertegenwoordigt sneeuwval het strenge G’ddelijke oordeel, maar in Israël is het een symbool van G’ds genade en bescherming.

In beide gevallen is de sneeuw een waarschuwing aan John Kerry dat hij zijn pogingen moet staken om het Joodse Volk te ontwortelen van het Joodse door G’d Beloofde land.

Blogger Tomer Devorah schrijft over de http://palmtreeofdeborah.blogspot.co.il/2012/03/michael-our-defending-angel.html  vier aartsengelen die met de vier elementen van de natuur overeenkomen en het is Michaël die de sneeuw engel is en ook de bewaker & verdedigende engel van Israël.

 

…De engel Michaël bestaat volledig uit sneeuw en Gabriël uit vuur, hoewel ze ​​in de buurt van elkaar staan verwonden zij elkaar niet, hetgeen wijst op de kracht van G’d omdat ” Hij de vrede maakt in Zijn hoogten .”  Volgens de Aggadah , zullen zowel Michaël en Gabriël onder degenen zijn die de Messias zullen begeleiden , zij zullen de goddelozen dan aanpakken.

הורד (1)
Michaël is superieur aan Gabriel in rang en waar hij verschijnt daar is ook de glorie van de Shechinah, de G’ddelijke Aanwezigheid. Elk land heeft zijn beschermengel, Michaël is de beschermengel van Israël. Hij treedt op als de advocaat ter verdediging van Israël als de slechten Israël aanklagen. Volgens de midrasj is Michaël de engel die Abraham heeft tegengehouden om Izak te offeren; Hij is degene die Sara vertelt dat ze zal bevallen van een zoon, hij is de engel die  Abraham uit de oven redt, Michaël was de engel die  Mozes instrueerde; Michaël was de engel die het leger van Sancherev verslagen heeft; Michaël is de engel die alle inspanningen doet om ballingschap te voorkomen door te pleiten namens Israël bij G’d, en hij  verdedigde de Joden in Perzië toen Haman hen wilde vernietigen.

… Malach Michaël …ook in onze tijd is hij de advocaat van het Joodse volk. Michaël is degene die het Joodse volk gaat verdedigen in de laatste momenten voorafgaand aan de Verlossing zoals het boek Daniël 00:01 zegt … Er zal een vreselijke situatie zijn zoals er nooit geweest is sinds het Joodse volk een volk is geworden …. op dat moment zal Michaël het Joodse volk verdedigen. … Michaël is degene die tegenover de Sar Malchus Paras  (de engel van Perzië) zal staan, dat vandaag … Iran is.

5

… De Midrasj zegt dat Haman , dat terwijl hij het Joodse volk aanklaagde , de engel Michaël op hetzelfde tijdstip heeft verdedigd.  Dus Michaël was [ onze verdediger ] op dat moment en Michaël zal onze  onze verdediger zijn voorafgaand aan de Geula , terwijl het een tijd is waarbij G’d verborgen is. G’d was verborgen in de periode van Estjer en Mordechai in Perzië en nu ervaren wij weer diezelfde verborgen periode met betrekking tot de Perzen (Iran).

Er zijn slechts twee dingen waar het de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken, Kerry om gaat betreffende  Israël ,

1 ) om ons tot suïcidale concessies te dwingen met betrekking tot het land.

2 ) ons te overtuigen dat de Amelekieten van Iran wel een bom kunnen hebben. Als de sneeuw hem volgt, dan is het een teken dat hij dit keer een verschrikkelijk voorstel voor Israel in het verschiet zal hebben.

Met dank aan blogger Tomer Devorah

Trefwoorden:

Over de schrijver

Reply