Heb je naaste lief: Vrouw tien jaar dood in huis.

הורד

“En je moet je naaste liefhebben als jezelf, want Ik ben G’d”.

Rabbi Eliezer van Mitz zegt: “De mitswa (opdracht) is dat je moet weten welke dingen je buurman waardeert en je moet voorkomen dat je dingen doet die hij niet prettig vind”.

“Het lijkt erop dat de belangrijkste beweegreden voor anderen te zorgen is het vervolg van wat er staat geschreven:  “… want Ik ben G’d”. “En als je vraagt ​​hoe kan ik weten wat mijn buurman waardeert en wat hij niet waardeert?  Ben ik een soort van profeet? Daarom staat er als jezelf,  zoek in jezelf wat je waardeert en wat jijzelf onprettig vind, dan kan je weten wat je medemens nodig heeft.” images (3)

Vrouw tien jaar dood:

Ontzet reageren buren op de vondst van de vrouw die 10 jaar dood in haar huis in Rotterdam heeft gelegen. Niemand die ooit iets had opgemerkt of zelfs geroken. „Het blijft een bizar idee”, zegt de buurvrouw.

Onderbuurman had heel af en toe contact met de vrouw. Ze was stil, zegt hij. „Ik heb haar in totaal een keer of drie gesproken.

De dag ervoor was ze redelijk hard gevallen op straat, ze zag er niet florissant uit.” Verder hadden we niet veel contact. Zij was een eenling en ik ben een eenling.”

Dat ze dood blijkt te zijn, vindt de buurman „rot genoeg. Het is zeer luguber dat boven je hoofd iemand ligt die gepeigerd is, om het op zijn Amsterdams te zeggen.”

 Een reactive van een lezer van Elsevier.nl      James heeft gereageerd: 7:13

<Zij was maar een eenling, ik ben maar een eenling zegt de onderbuurman nou hij wist dat ze hard gevallen een beetje meer intresse getoond en deze Mevrouw had misschien nog geleefd> Nederland waar gaan we na toe een beetje sociale medeleven kan geen kwaad. images (4)

Over de schrijver

Reply