nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Hulp aan daklozen

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinArmoede is in Israël een groot probleem. Een kwart van de Israëlische kinderen leeft onder de armoedegrens. In sommige gevallen kunnen mensen zelfs de kosten voor huisvesting niet meer betalen en worden zij dakloos. Veel van deze daklozen komen naar Jad Ezra voor hulp. Behalve dat Jad Ezra hen aan eten en onderdak helpt is het nog belangrijker dat Jad Ezra hen aan werk probeert, te helpen zodat deze mensen in de toekomst niet afhankelijk hoeven te zijn van de liefdadigheidsorganisaties. De mensen die voor rehabilitatie in aanmerking komen, worden in Jad Ezra’s rehabilitatieprogramma’s opgenomen voor zover er

EU: Palestijnen maken bijna €2 miljard hulp zoek

EU bekritiseert de Palestijnse Autoriteit en Gaza in een officieel rapport  dat de geldelijke steun de bestemming niet bereikt. Deze kritiek komt nadat Israël ontelbare malen heeft gewaarschuwd voor soortgelijke mislukkingen. De USA gaf hulp van $88.600.000 aan de Palestijnse Autoriteit.

Afgelopen weekend kwam de Sunday Times met dit bericht. Het uiteindelijke rapport is nog niet verschenen. Dit rapport is door het Europese Hof geschreven. Volgens het rapport, gaf de Europese Unie aan de Palestijnen bijna 2,5 miljard euro aan de jaren 2008 – 2012 , maar zelden is gecontroleerd waar het geld naartoe ging. Onderzoekers van de EU waren onlangs in Oost-Jeruzalem, Gaza en de Westelijke Jordaanoever en daar hebben zij gezien hoe het geld niet op zijn bestemming is aangekomen.

In een EU-rapport wordt geconstateerd dat de Palestijnen tussen 2008 en 2012 € 1,95 miljard hulp zijn ‘kwijtgeraakt’ – alleen al van België. Volgens het Europese Hof is dit te wijten aan de enorme corruptie in de Palestijnse overheid. Eigenlijk zou dit in Brussel geen verbazing moeten wekken, want al jaren is bekend dat de voormalige Palestijnse leider en aartsterrorist Yasser Arafat minstens € 500 miljoen, maar waarschijnlijker zo’n € 1 miljard aan ontwikkelingshulp voor zichzelf achterover heeft gedrukt. Zijn opvolger Abbas kan er ook wat van, en heeft al minstens $ 1,5 miljard (ruim € 1,1 miljoen) bij elkaar gestolen. 

imagesCABX9GVS

Lachend de hele weg naar de bank

Zowaar enige kritiek van Europa op de Palestijnen en dat mag een unicum worden genoemd. We hoeven echter niet te verwachten dat veel media er serieuze aandacht aan zullen besteden, want dat zou het zorgvuldig gecreëerde waanbeeld dat de Palestijnen een door Israël arm, zielig en onderdrukt volk zijn -ook wel ‘Pallywood’ genoemd-, mogelijk aan gruzelementen slaan. En daarmee zou een complete liefdadigheids’industrie’, waar zowel de Palestijnse leiders als hun steunbetuigers in het Westen dik aan verdienen, om zeep worden geholpen.

2 miljard Belgische euro’s, ook voor Hamas

Tussen 2008 en 2012 -inderdaad, midden in de crisis waardoor ook onze zuiderburen de broekriem fors moeten aanhalen- maakten de Belgen bijna € 2 miljard over naar de organisatie van terrorist Abu Mazen, in het Westen beter bekend als Mahmoud Abbas, de leider van de Palestijnse Autoriteit. Een deel van het geld vloeide zelfs rechtstreeks naar de door Hamas gecontroleerde Gazastrook.

EU doet niets aan misbruik

In het rapport concluderen de EU-onderzoekers dat er in Gaza, Oost Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever ‘aanzienlijke tekortkomingen’ zijn bij het beheren van de enorme hulpgelden die de Palestijnen jaarlijks uit Europa krijgen. De opstellers van het rapport, dat officieel nog moet verschijnen, klagen dat de EU nog altijd geen maatregelen heeft genomen om de grote risico’s op het misbruiken van de hulp te voorkomen. (1)

Bron: Ynet News

 

Over de schrijver

Reply