hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookTwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookTwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookTwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookTwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookTwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Beinvloed je noodlot, doe het nu!

We hopen allemaal op een succesvol jaar een goed jaar een jaar van vrede en voorspoed.

Helaas ziet de realiteit er anders uit: economische recessie, gevoel van onveiligheid, oorlogsdreiging, armoede. Iedereen maakt zich zorgen, we zoeken allemaal naar de weg om ‘er het beste van te maken’. Hoe kunnen we dat doen? Hoe kanik mijzelf en anderen helpen? 

In de gebeden van Rosj Hasjana en Jom Kipoer staat duidelijk geschreven hoe wij ons lot kunnen beinvloeden: 

Op Rosj Hasjana worden wij  ingeschreven en op Jom Kippoer wordt (ons lot) verzegeld;  hoeveel zullen deze aarde verlaten  en hoeveel worden geschapen, wie zal leven en wie zal sterven, wie zal op zijn voorbestemde tijd sterven en wie zal voor zijn tijd sterven, wie door water en die door vuur, die door het zwaard, wie die door beest, wie door hongersnood, wie door dorst, wie door de storm, wie door pest, wie door wurging en wie door steniging.  

Wie zal rusten en wie zal dwalen, wie zal in harmonie leven en wie zal in verwarring leven, wie zal genieten van rust en wie zal lijden, wie zal arm worden en wie zal rijk worden, wie zal gedegradeerd worden en wie zal verhoogd worden.

Maar INKEER, GEBED en LIEFDADIGHEID

Verwijderd de slechte beslissing!

Liefdadigheid is voor een ander, zorg voor een ander! 

Geef nu aan de armen en zieken in Israël!

De armoede neemt toe, zovelen hebben het benauwd van angst over een mogelijke oorlog met Syrie.  

Jad Ezra, doneer online. EEN KLIK MET UW MUIS.
Doe nu uw gift!
 
Sjana Towa,

Lea Farkash

 
Trefwoorden:

Over de schrijver

2 reacties

  1. Marlou Beantwoorden
  2. Lea Farkash Beantwoorden

Reply