nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Hulp aan daklozen

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinArmoede is in Israël een groot probleem. Een kwart van de Israëlische kinderen leeft onder de armoedegrens. In sommige gevallen kunnen mensen zelfs de kosten voor huisvesting niet meer betalen en worden zij dakloos. Veel van deze daklozen komen naar Jad Ezra voor hulp. Behalve dat Jad Ezra hen aan eten en onderdak helpt is het nog belangrijker dat Jad Ezra hen aan werk probeert, te helpen zodat deze mensen in de toekomst niet afhankelijk hoeven te zijn van de liefdadigheidsorganisaties. De mensen die voor rehabilitatie in aanmerking komen, worden in Jad Ezra’s rehabilitatieprogramma’s opgenomen voor zover er

ELAL vliegtuig keert terug om een meisje op te halen

Het kind was op weg naar een zomer kamp voor kanker patientjes in New York. Het meisje was haar paspoort kwijtgeraakt waarna zij haar vliegtuig naar New York heeft moeten missen. op het laatste moment is haar paspoort gevonden.

Dertig Israelische jonge kanker patientjes waren op weg naar Kamp Simcha, een zomerkamp voor zieke kinderen in New York. ELAL werkt samen met Chai Lifelinem, die het kamp organiseert.

De kinderen gingen voorafgaand aan de vlucht door een medisch onderzoek om vervolgens in te checken. Een medewerker verzamelde alle paspoorten en na het tellen bleek dat een paspoort ontbrak. Het paspoort van de 11-jarige Inbar Chomsky uit Rechowot. “Niemand kon Inbar’s paspoort vinden,” zei Pinsky, de directeur van Chai Lifeline.

 “Onze vrijwilligers hebben alles doorzocht, elke tas en onder elke stoel. Het paspoort was niet te vinden.” Vervolgens hebben de stewardessen het grondpersoneel ingeschakeld om te helpen zoeken naar het verloren paspoort.
De hele luchthaven werd ingeschakeld de boarding gate en rondom het vliegtuig.

“Uiteindelijk moest het vliegtuig toch vertrekken er was geen tijd meer. Inbar’s paspoort was nog steeds niet gevonden. Na een half uur oponthoud moest het vliegtuig echt vertrekken. Wat een teleurstelling, Inbar kon niet mee.
 Haar moeder werd gebeld met de mededeling dat Inbar niet mee kon met de vlucht en dat zij moest worden opgehaald.”

“Iedereen was vreselijk teleurgesteld,” Zei Elad Maimon een medewerker van Chayenu. “Dat een klein meisje al dapper genoeg is om zonder haar familie te vliegen en zeker een ernstig ziek meisje als Inbar. Al het ELAL personeel huilde samen met Inbar.”

Het vliegtuig was al bijna op de startbaan toen iemand plotselilng riep dat Inbar’s paspoort was gevonden!

De piloten hebben de verkeerstoren om toestemming gevraagd om terug te keren naar de gate om het meisje op te halen. Dit is natuurlijk geen eenvoudig verzoek, de toestemming kwam een half uur later. De passagiers die hierdoor een uur vertraagd waren hebben zitten juichen dat hun vlucht ELAL 007 het meisje alsnog is gaan ophalen.”

“Vliegtuigen keren zelden terug na vertrek”, zie een woordvoerder van ELAL. “ELAL was vereerd en trots om Inbar te helpen en haar, ondanks vertraging, alsnog op te halen.

Wij wensen Inbar volledig herstel en gezondheid.” Volgens de woordvoerder.

Over de schrijver

9 reacties

  1. Jochai van Bergen Beantwoorden
  2. Anonymous Beantwoorden
  3. Anonymous Beantwoorden
  4. Anonymous Beantwoorden
  5. Lea Farkash Beantwoorden
  6. Kees de groot Beantwoorden
  7. Marlou Beantwoorden
  8. Anonymous Beantwoorden

Reply