hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookTwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookTwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookTwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookTwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookTwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

100.000

Jiddishe Mamme blog heeft 100.000 kliks!

Iemand kwam bij reb Asher en vertelde hem over zijn grote succes met zijn project. Reb Asher reageerde als volgt: “Je hebt veel bezoekers, wat heb je daaraan?”

“Is één persoon geholpen door je woorden?”

“Heb je één persoon blij gemaakt met wat je schreef?”

“Heb je één persoon tot het besef van het bestaan van Hashem (G’d) gebracht?”

“Heeft één persoon iets kunnen leren?”

Mijn antwoord is…ik hoop het, misschien één persoon.

Heb ik die persoon bereikt? Ja? Dan, dajeenoe – dat is al genoeg om door te gaan!!!

 Over spreken en schrijven:

Spreken/schrijven zonder te denken is als een lichaam zonder ziel. De woorden die iemand uitspreekt/schrijft zonder nadenken zijn ‘lege’ woorden en deze woorden maken geen enkele indruk de ander. Wil je dat men naar je luistert denk dan goed na wat je wil zeggen.

Rebbe Levi Jitschak van Berdichev heeft gezegd dat woorden die uit je hart komen, het hart van de ander binnendringen. Iemand die gelooft in wat hij zegt en handelt naar hetgene wat hij zegt, zijn woorden kunnen anderen beinvloeden.

Je moet zelf doen wat je zegt zodat anderen naar je zullen luisteren.

 De Jetser Hara (slechte neiging) wil dat wij impulsief zullen zijn. Meestal krijg je spijt nadat je impulsief bent geweest in je spraak of schrijven. Je maakt geen fouten als je eerst nadenkt over hetgeen je wilt zeggen.  

Stelt iemand je een vraag? Haal even diep adem en denk na voordat je antwoord geeft en zeg: “Ik moet even een tijdje nadenken over je vraag”.

Iedereen weet dat je je doel mist als je niet goed mikt, zo ook met spraak/schrijven. Denk eerst na want zo bereik je je doel.

 Bron: Rabbijn Lazer Brody

 

 
Trefwoorden:

Over de schrijver

2 reacties

  1. Max.C. van der Glas Beantwoorden
  2. Lea Farkash Beantwoorden

Reply