hulp aan daklozen

Hulp aan daklozen, armen en de kinderen.

Deel op …FacebookTwitterLinkedinMet enige ‘vreugde’ vertelde het Ministerie van Sociale zaken ons op 30 december jl. in de Israëlische media dat er momenteel iets minder dan een miljoen kinderen onder de armoede grens leven. Dus als dat de kinderen zijn doe er dan minstens nog een half miljoen mensen bij, de ouders, die hun kinderen niet kunnen onderhouden. Met ‘enige vreugde’ omdat het aantal van arme kinderen is afgenomen, werd gezegd. Maar hoe zit dat dan met de hulp aan daklozen? Ja? Is dat zo? Niet dus. Vorig jaar en het jaar daarvoor waren de aantallen hetzelfde. De getalen van

nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookTwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookTwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookTwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookTwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Wat kies je? Matrix.

De Joodse geleerden vertellen ons dat Mashieach alleen zal komen in een generatie die ‘koelo zakkai’ of ‘koelo chajav’ (helemaal schuldig of helemaal waardig) zal zijn.

En aan de andere kant zijn er zoveel goede mensen in elke generatie zodat deze uitspraak onbegrijpelijk is.

Wat is de betekenis?

Rav Elya Weintraub zegt dat de Chafeets Chaim dit alsvolgt verklaard: “Iedereen onschuldig” en “iedereen schuldig” betekent dat iedereen zijn eigen mening en daden bepaald waardoor de wereld gepolariseerd zal worden. Een teken van de komst van de Mashieach is dat er in de wereld een volledige polarisatie zal zijn.
Iedereen zal kiezen waar ze thuishoren, met G’d – of G’d bewaar – het tegenovergestelde.

De eerste mens Adam was perfect. Goed en kwaad waren duidelijk gescheiden. Het kwaad kwam in de wereld na de zonde van het eten van de Eets Hada’at de boom van kennis. Nadat Adam van de Eets Hada’at heeft gegeten werden de grenzen tussen en goed en kwaad onduidelijk. De duidelijke scheiding was niet goed zichtbaar.

Elk mens is goed en slecht tegelijk.

Vaak kunnen wij het goede en kwade niet onderscheiden. Wij hebben een enorm gebrek aan zelfkennis. Soms zijn wij goed en soms minder goed.

Mashieach zal pas komen totdat wij het verschil precies weten tussen goed en kwaad en dat wij weten voor welke partij we kiezen.

Mensen klagen dat de ‘middenstand’ aan verdwijnen is. Alles wordt gepolariseerd. In zekere zin is dit goed nieuws want het is een duidelijk teken dat Mashieach heel dichtbij is. Wij moeten ervoor zorgen om aan de kant van het goede te staan.

Het meest intrigerende deel van alles is als Masjieach komt wij verrast zullen worden om te zien wie aan welke kant thuishoort, bij het goede of het kwade. Het zal helemaal duidelijk zijn en dit heeft niets met ons uiterlijk te maken want de Masjieach zal diep in het hart en ziel van elk mens kijken en daar is niets te verbergen.

Welke kant kies je?

Als jevandaag de Israelische kranten leest, zie je dat verhalen met betrekking tot de viering van homoparade de voorpagina’s heeft gehaald. Veel commentatoren “hebben geen enkel probleem met het homohuwelijk. ” Ik zal niet linken naar hen, omdat ik dat niet wil – het is schaamteloze propaganda voor datgene wat de Schepper van de wereld een gruwel noemt.

Als je vervolgens de  ‘religieuze’ kranten of sites lees, dan gaat het over de ‘vrouwen van de Muur’. En alleen op deze sites zal je ontdekken waarom er zo’n “lage opkomst” van vrome Joden bij de Kotel vandaag is geweest. De politie heeft  de toegang voor de religieuze joden bij de Kotel vandaag ontzegd. Dit werd gedaan om de  “de rechten” van een handvol feministische dames te beschermen tijdens hun samenkomst. Als deze vrouwen enig idee zouden hebben hoe je toenadering van G’d kan bewerstelligen dan zullen zij wel geshokeerd zijn door het resultaat dat zij de toegang tot de meest heilige plaats voor andere joden ontzegd hebben.

Al deze dingen zijn testen die bedoeld zijn om ons te dwingen  een ​​kant te kiezen . Er is de illusie van de werkelijkheid in de materiële wereld waarin de mens en zijn intellect de  moraliteit bepaald en dan is er de waarheid  de ‘geestelijke werkelijkheid’ die  verscholen is  binnen de regels van de Schepper en in Zijn Thora.

Dezelfde “werkelijkheid” bestaat voor ons allemaal.

Welke kant kies je?

M A T R I X

pill

Trefwoorden:

Over de schrijver

Reply