nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Hulp aan daklozen

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinArmoede is in Israël een groot probleem. Een kwart van de Israëlische kinderen leeft onder de armoedegrens. In sommige gevallen kunnen mensen zelfs de kosten voor huisvesting niet meer betalen en worden zij dakloos. Veel van deze daklozen komen naar Jad Ezra voor hulp. Behalve dat Jad Ezra hen aan eten en onderdak helpt is het nog belangrijker dat Jad Ezra hen aan werk probeert, te helpen zodat deze mensen in de toekomst niet afhankelijk hoeven te zijn van de liefdadigheidsorganisaties. De mensen die voor rehabilitatie in aanmerking komen, worden in Jad Ezra’s rehabilitatieprogramma’s opgenomen voor zover er

Niet luisteren…

Vervolg op mijn blog ‘Luister nou eens!’ Klik hier…..

Om beter te leren luisteren moeten we vier ‘vijanden’ overwinnen.
Hoe kan je dit doen?
We hebben het te druk om te luisteren. Het leven is drukker dan ooit en we doen ‘multitasking’ intensiever dan ooit.
Er zijn e-mails te beantwoorden, vergaderingen te maken, en deadlines te bereiken. Als gevolg hiervan krijgen minder dringende zaken bijna geen aandacht.
Helaas valt aandachtig luisteren vaak in die categorie.
Het probleem is dat niet luisteren betekent niet begrijpen. Na verloop van tijd gaat het ‘niet luisteren’ ten koste van veel belangrijke dingen op werk en thuis en dus ook met je geld. Als je genoeg aandacht geeft om goed te luisteren dan kan je veel problemen voorkomen.

Dus, een slimme investeerder besteedt veel tijd aan goed luisteren naar wat er gezegd wordt. Vervolgens zal de winst je verwachtingen overtreffen.

De volgende dingen moet je NIET DOEN:

Overhaaste conclusies. Snelle conclusies trekken over wat anderen zeggen of zonder het echt te begrijpen.

Hierdoor nemen we verkeerde beslissingen. Als algemene regel geldt, is het nuttig om vragen te stellen ter verduidelijking elke keer als je niet zeker bent van wat er gezegd wordt. Deze kleine stap kan veel verbeteren binnen je contacten.

Onbewust. Je bent je niet bewust hoeveel je kan bereiken door alleen maar goed te luisteren.

Als je weet hoe gefrustreerd je bent wanneer je verkeerd wordt begrepen dan weet je hoe goed je moet concentreren als iemand met je spreekt om de ander niet te frustreren omdat je hem niet begrijpt. Dit besef maakt je alert dat het heel belangrijk is aandachtig te luisteren.

Herhaal je zinnen. Hoe vaak herhaal je in je gedachten wat je aan een ander gaat antwoorden terwijl hij nog spreekt? Maimonides leert ons dat het onmogelijk is om twee gedachten tegelijkertijd te hebben. Dus als je gaat bedenken wat je wil zeggen dan hoor je op dat moment niet meer want de ander aan jou zegt.

Als je aandachtig luistert naar een ander dan kan je veel beter reageren op hetgene wat er gezegd is. Een groot voordeel hiervan is dat anderen weten dat je echt naar hen luistert.

Concentreer je op het luisteren, dan maak je elke relatie veel beter.

Trefwoorden:

Over de schrijver

Reply