nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Hulp aan daklozen

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinArmoede is in Israël een groot probleem. Een kwart van de Israëlische kinderen leeft onder de armoedegrens. In sommige gevallen kunnen mensen zelfs de kosten voor huisvesting niet meer betalen en worden zij dakloos. Veel van deze daklozen komen naar Jad Ezra voor hulp. Behalve dat Jad Ezra hen aan eten en onderdak helpt is het nog belangrijker dat Jad Ezra hen aan werk probeert, te helpen zodat deze mensen in de toekomst niet afhankelijk hoeven te zijn van de liefdadigheidsorganisaties. De mensen die voor rehabilitatie in aanmerking komen, worden in Jad Ezra’s rehabilitatieprogramma’s opgenomen voor zover er

Jom Kippoer – De kracht van deze dag

Uit de gebeden van Jom Kippoer Oenetane-Tokef.
Hierbij de tekst.

Laten we het nu over de kracht van de heiligheid van deze dag betrekking hebben, want het is geweldig en beangstigend. Uw Koningschap zal verhoogd worden; Uw troon is verstevigd met vriendelijkheid en U zult in waarheid daarop zitten. Het is waar dat dat alleen U degene bent die ons berecht, U heeft de bewijzen, weet alles, en kan getuigen. U bent degene die schrijft, telt en rekent en U bent degen die herinnert alles dat vergeten is. U opent het boek van de herinneringen – het zal zichzelf lezen, en ieders handtekening is in dit boek. De grote sjofar zal klinken en een stil, dun geluid zal te horen zijn. Engelen zullen zich haasten, zij beven van angst en vrezen- en zij zullen zeggen: ‘Zie, het is de Dag van het Oordeel is hier, wij moeten verschijnen voor de Hemelse Meester om veroordeeld te worden!’ – Maar ze kunnen zich in Uw ogen niet rechtvaardigen.

De gehele mensheid zal voor U langs trekken als een kudde. Zoals een herder die zijn kudde bewaakt, die de schapen onder zijn staf doet passeren, zo zal u hen leiden, tellen, berekenen, en de ziel van alle levenden in overweging nemen, en de behoeften van al Uw schepsels toedelen en Uw oordeel vellen.

Op Rosj Hasjana wordt ingeschreven en op Jom Kippoer wordt verzegeld hoeveel zullen van de aarde weggaan en hoevelen worden geschapen, wie zal leven en wie zal sterven, wie zal op zijn voorbestemde tijd sterven en wie zal voor zijn tijd sterven, wie door water en die door vuur, die door het zwaard, wie die door beest, wie door hongersnood, wie door dorst, wie door de storm, wie door pest, wie door wurging, en wie door middel van steniging. Wie zal rusten en wie zal dwalen, wie zal in harmonie leven en wie zal in verwarring leven, wie zaln genieten van rust en wie zal lijden, wie zal arm worden en wie zal rijk worden, wie zal gedegradeerd worden en wie zal verhoogd worden.

Maar INKEER, GEBED en LIEFDADIGHEID
Verwijderd de slechte beslissing!


Uw naam betekent Uw eer: U bent moeilijk boos te maken en gemakkelijk te kalmeren, U wenst niet de dood voor iemand die dat verdient, maar Uw wil is dat hij berouw zal hebben en zal leven. Tot op de dag van zijn dood wacht U op hem, als hij tot inkeer komt dan zal U hem onmiddellijk accepteren.

Het is waar dat U hun Schepper bent en U kent hun neiging, want zij zijn vlees en bloed. Een mens zijn oorsprong is van stof en zijn lot is terug te keren tot stof, met gevaar voor zijn leven verdient hij zijn brood, hij is als een gebroken scherf, verdord gras, een vervagende bloem, een voorbijgaande schaduw, een voorbij trekkende wolk, een waaiende wind , vliegend stukje stof, en een vluchtige droom.

Maar U bent de Koning, de Levende en Bestaande G´d

Er is geen tijdslimiet tot Uw jaren en er is geen einde aan de lengte van Uw dagen. Het is onmogelijk om de engelachtige legers van Uw glorie in te schatten, Uw naam is ondoorgrondelijk, Uw naam is waardig en U bent Uw Naam waardig, en u heeft Uw Naam opgenomen in onze Naam.

Trefwoorden:

Over de schrijver

Reply