nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Hulp aan daklozen

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinArmoede is in Israël een groot probleem. Een kwart van de Israëlische kinderen leeft onder de armoedegrens. In sommige gevallen kunnen mensen zelfs de kosten voor huisvesting niet meer betalen en worden zij dakloos. Veel van deze daklozen komen naar Jad Ezra voor hulp. Behalve dat Jad Ezra hen aan eten en onderdak helpt is het nog belangrijker dat Jad Ezra hen aan werk probeert, te helpen zodat deze mensen in de toekomst niet afhankelijk hoeven te zijn van de liefdadigheidsorganisaties. De mensen die voor rehabilitatie in aanmerking komen, worden in Jad Ezra’s rehabilitatieprogramma’s opgenomen voor zover er

Speculeren over Mashieach

Rabbijn Kaduri heeft gezegd dat de oorlog van Gog Magog zal in Av 5772 plaatvinden. Wat bedoelde rabbijn Kaduri toen hij zei de maand Av 5772.

Het begin van de maand Av, nu, is een tijd van rouw. Dit is het jaar van onze verlossing, misschien wel deze Rosj Chodesj Av (begin van de nieuwe joodse maand) kunnen wij het begin zien van de verlossing. Dit of we kunnen ons bevinden in nog grotere rouw, zo een grote rouw dat we in geen tijden hebben gezien, G’d Bewaar.
Ik hoef geen link te geven, kijk naar het nieuws over Syrië.
Zie hier ook een filmpje van rabbijn Matitjahoe Glazerson over de Thora codes m.b.t. Syrië.

Rabbijn Kaduri zt”l heeft aan zijn chawroeta gezegd wanneer Mashieach zal komen: Av 5772.
Rabbijn Josef Chaim Zaccai, uit Betar heeft lang met rabbijn Kaduri Thora geleerd en was de Chazzan (voorganger) in de jesjiewa voor 15 jaar. En rabbijn Zaccai is degene die dit bekend maakt.
“Rabbi,” vroeg hij,”wanneer zal Mashiach komen?” De rabbijn antwoordde met twee woorden בשנת תשע”ב, in het jaar 5772, het huidige jaar, dit heeft hij twee maal herhaald. Ik was geschrokken van wat hij zei en ik ben direct de jesjiewa van rabbijn Kaduri gegaan en daar heb ik dit aan iedereen verteld. Iedereen was verrast. Ongeveer twee weken later toen rabbijn Kaduri in het ziekenhuis lag heb ik de rabbijn opnieuw gevraagd in welke maand en in welk jaar de Mashiach zal komen. En hij antwoordde mij de maand Av 5770. Hij heeft dit twee keer herhaald.
Vanaf die dag vertel ik dit aan iedereen.
Ook rabbijn Fish de schrijver van  Sod Hachasjmal, hierin schrijft hij dat rabbijn Morgenstern (de schrijver van  het boek ‘Jam Hachochma’). Dat ook hij zegt dat de Verlossing tegen het einde van het jaar 5772 zal komen. Hij weet van een overlevering van  de Ga’on van Vilna dat dit de datum zal zijn. Ook de Ari Hakadosj heeft gezegd dat de Verlossing vanaf Av 5772 zal beginnen. Het is leuk te weten dat Sefardisch en Asjkenazische rabbijnen de Verlossing tegen het einde van dit Joodse jaar tegemoet zien.
Ook heb ik gehoord in de naam van Rabbijn Joseef Chaim Zakkai van de Kabbalistische Jesjiewa van ´Nachalat Jitschak`dat ook hij dit drie keer van Rabbijn Kaduri heeft gehoord dat Mashiach in de maand Av 5772 zal verschijnen.
Laten we hopen dat dit zo zal zijn. Maar wat nou als het niet gebeurd en als wij langer moeten wachten? Heel eenvoudig dan wachten wij langer zoals de Maimonides geschreven heeft:
“Ik geloof met een volledig vertrouwen, dat de Mashiach zal komen, ondanks het feit dat het lang duurt, ondanks alles zal ik elke dag op hem wachten”.
Trefwoorden:

Over de schrijver

5 reacties

  1. FYI Beantwoorden
    • Lea Farkash Beantwoorden
    • Judith Beantwoorden
  2. FYI Beantwoorden

Reply