nodig ons uit!

Nodig ons uit

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinWilt u, uw familie en vrienden meer weten over Israël en het Jodendom? Dan kunt u Lea Farkash uitnodigen voor een huisbijeenkomst of bij andere gelegenheden en zij komt dan graag vertellen over de onderwerpen die u interesseren over Israël en het Jodendom. Gebruik het formulier onderaan deze pagina om ons uit te nodigen. Lea Farkash, in Suriname geboren vervolgens in Nederland opgegroeid. Vervolgens is zij veertig jaar geleden naar Israël gegaan om daar te studeren en is daar gebleven. Ze woont in Jeruzalem en geeft lezingen aan toeristen over Israël en Jodendom en lezingen aan leerlingen van

Jad Ezra’s tandartsklinieken (deel 1)

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedin1980, de staat Israël bestond 32 jaar. Wat een wonder dat na tweeduizend jaar opnieuw een Joodse staat was opgericht. Vanaf de oprichting van de staat heeft Israël zich moeten verdedigen tegen de vijanden die niets anders wilden dan alle Joden in de zee te gooien. Tot 1980 werd Israël al gedwongen vijf oorlogen te voeren. Toch is het land tot ontwikkeling gekomen ondanks de grote moeilijkheden die deze oorlogen met zich mee brachten. Tijdens en na oorlogen stagneerde de economie. Voor armoedebestrijding heeft de staat weinig middelen beschikbaar want er wordt je altijd verteld dat je ermee

Voedselhulp

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinJad Ezra biedt op veel manieren voedselhulp aan armen en mentaal zieken in Israël. Soepkeuken Jad Ezra serveert twee maaltijden per dag in de soepkeuken. Deze is bedoeld voor degenen die wel in staat zijn hun huis uit te gaan, maar niet goed genoeg functioneren om hun eigen eten te bereiden. Voedselpakketten Wekelijks worden er 2500 voedselpakketten bij arme families afgeleverd. Deze pakketten zien er precies hetzelfde uit als een bestelling die door een supermarkt wordt afgeleverd. Dit gebeurt helemaal anoniem om de families die de pakketten ontvangen niet in verlegenheid te brengen. De keuken van Jad Ezra

Gastenverblijf in Miron

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinIn Miron bij het graf van de beroemde rabbijn Shim’on Bar Yochai, heeft Jad Ezra een gastenverblijf met bed en ontbijt. Op de dag van Lag B’omer deelt Jad Ezra koek en drank uit aan de 450.000 bezoekers bij het graf van rabbijn Shim’on Bar Jochai. Bekijk hieronder een (beetje oud) filmpje met een impressie van het werk van Jad Ezra in Miron.

Hulp aan daklozen

Deel op …FacebookGoogle+TwitterLinkedinArmoede is in Israël een groot probleem. Een kwart van de Israëlische kinderen leeft onder de armoedegrens. In sommige gevallen kunnen mensen zelfs de kosten voor huisvesting niet meer betalen en worden zij dakloos. Veel van deze daklozen komen naar Jad Ezra voor hulp. Behalve dat Jad Ezra hen aan eten en onderdak helpt is het nog belangrijker dat Jad Ezra hen aan werk probeert, te helpen zodat deze mensen in de toekomst niet afhankelijk hoeven te zijn van de liefdadigheidsorganisaties. De mensen die voor rehabilitatie in aanmerking komen, worden in Jad Ezra’s rehabilitatieprogramma’s opgenomen voor zover er

Je bent wat je eet.

Is de manier hoe wij met voedsel omgaan eigenlijk wel ´kosjer´? Neem de tijd en luister naar het verslag van Dr. Rima Laibow, arts en psychiater, die haar leven toewijdt tegen de ontwikkelingen van de Codex Allimentarius betreffende ons voedsel en de richtlijnen voor vitamines en mineralen.

http://youtu.be/lyLI8UVdTzQ

De Codex Allimentarius is een organisatie die destijds is opgericht in Oostenrijk maar niet meer funktioneerde. Na WOII werd Fritz Dermeer toenmalige president van het gigantische bedrijf
I.G.Farben veroordeeld voor misdaden tegen de mensheid tijdens de Neurenberger Tribunalen samen met nog 12 andere kopstukken van zijn bedrijf.

Na zijn vrijlating in 1962 sloeg hij de handen ineen met de V.N. om de Codex Allimentarius hernieuwd in te voeren. Dit met de bedoeling om het voedsel wereldwijd te controleren. Nu in samenwerking met de WHO en WTO, de wereldhandelsorganisatie wordt ervoor gezorgd dat alle landen die de Codex niet erkennen als wetgeving zullen verliezen in elk handelsconflict.
Hierdoor spurten alle WTO landen om in overeenstemming te zijn met de Codex. Het is ronduit weerzinwekkend en verbijsterend. Er staat een team van juristen achter haar die haar bijstaan in het vinden van zwaktes binnen de Codex en proberen deze organisatie aan te vallen en onderuit te halen. Zij hebben echter veel steun nodig in het o.a. tekenen van petities. Er is sprake van een stille subtiele oorlog met desastreuze gevolgen voor onze gezondheid als wij niets doen.

Over de schrijver

Reply