Toename van 20% gezinnen die onder de armoede grens leven in Israël waar man en vrouw full-time werken

Hoeveel je ook bezuinigd: “Met hard werken kom je niet boven de armoede grens”.
Uit de laatste rapporten van de armoede bestrijding in Israël blijkt dat meer dan de helft van de gezinnen onder de armoede grens leven, hoewel de algemene gegevens een daling aan armen weergeven. “Je voelt jezelf incapabel want wat je ook doet, je blijft onder de armoede grens hangen”, zegt een alleenstaande en full-time werkende moeder.

Vandaag is het jaarlijks rapport over de armoede in Israël verschenen. In het rapport wordt beschreven dat er een lichte daling is in aantal armen, maar het rapport toont dat de armoede binnen de werkende gezinnen is gestegen. Let wel dat het hier gaat om gezinnen waarbij man en vrouw beiden werken.

“Mijn vrouw en ik werken beiden maar met onze salarissen kunnen wij onze maandelijkse lasten niet dragen”, zei de wanhopige David.Hij is 38 jaar oud en woont in Jeruzalem. “Wij bezuinigen waar wij maar kunnen en we leggen de situatie uit aan onze kinderen dat wij de verwarming niet aan kunnen doen en dat zij ‘s ochtends crackertjes eten in plaats van Cornflakes. Of je het wil of niet je word er hopeloos van,” zegt David. Hij is een voorbeeld van vele vele anderen die het financieel proberen te redden zonder een beroep op liefdadigheids instellingen te doen.

David werkt in de beveiliging en zijn vrouw is maatschappelijk werkster. Zij hebben zes kinderen en samen verdienen zij NIS 9.000 per maand. Volgens de Israëlische Sociale Verzekering ligt de armoede grens op NIS 10.039 per maand voor een gezin met zes kinderen.

Helaas is er een toename van 20% van de gezinnen die maandelijks geld tekort komen voor hun vaste lasten en dit zijn de gezinnen waarbij man en vrouw full-time werken.

Jad Ezra (natuurlijk) helpt deze gezinnen zoveel mogelijk want daarom bestaat de organisatie.

Ynet zie hier het artikel

Over de schrijver

Reply